Fyret på Andenes er et kjent landemerke både for sjøfarende og turister. Ta turen opp de 148 trappetrinnene og ut på galleriet 40 meter over havet, utsikten er fantastisk!

ANDØYMUSEET VISER EI UTSTILLING om polarområdene, med hovedvekt på livet til fangstmannen Hilmar Nøis. Vi har også utstilling om Pomorene, Haugnes og den unike geologien på Andøya.
I RISØYHAMN ER DET et lite friluftsmuseum bestående av fem bygninger, og i naustet står storfembøringen ”Haakon”, bygd på Helgeland i 1880.
Åpent onsdagene i juli fra og med 8. til og med 29. fra kl. 11 til 14.
GUIDET TUR TIL TOPPEN AV ANDENES FYR. Andenes fyr ble oppført i 1859 og var et av de første støpejernstårnene i Norge. Det er samtidig et av landets høyeste på hele 40 meter. I fyret kan du oppleve ei utstilling med spesiell fokus på havna og fyrtårnet på Andenes.
Nytt i sommer: Andøymuseet byr deg og din familie på spennende aktiviteter utendørs. Sammen med historiker Helena Hals jobber vi med en utstilling som handler om jernalderen på Bleik. Her kan du høre på lydbok om de gamle gudene og forevige deg og dine i høvdingstolen. Kanskje møter du også en gammel høvding?

Hvem kan kalle seg konge av Omd? Omd er det gamle navnet på området. Familie og vennskap var viktig, skulle du regjere måtte du ha en sterk klan. Ta med din klan, og test dere på denne løypen med øksekast, pil og bue, båt-sleping, quiz og trappeløp. Kanskje har du en historie som vi burde vite om? Vi har også en butikk med masse lesestoff og suvenirer. Velkommen.

Åpningstider 2020
27.06.–02.08. Torsdag–søndag 12–16 Ellers åpent etter avtale

RISØYHAMN BYGDETUN
Åpent onsdagene i juli fra og med 8. til og med 29. fra kl. 11 til 14.

Priser 2020
Voksen kr 50,- Barn (under 16 år) GRATIS

Guidet tur i Andenes fyr
Voksne kr 100,- Barn (under 16 år) kr 50,-
Forsøk på å bli regjerende familie kr 200,-
Covid-19 Museet har tatt forholdsregler som
sikrer deg og våre ansatte et trygt besøk.
MERK! Antallsbegrensning som følge av Covid-19 – forhåndsbestilling foretrekkes.
Back to Top