Gleder seg til åpning. Både Rune Rydningen i A.H. Event og Bård-Helge Andreassen i Whale2sea gleder seg til de kan ønske gjester velkommen til lyse og romslige suiter i ny-hotellet.
WILL SUITE YOU MORE THAN WELL
WILL SUITE YOU MORE THAN WELL
Det er God strek som har designet fasadeskiltene til det nye suitehotellet.
Det er God strek som har designet fasadeskiltene til det nye suitehotellet.
Nå blir den et smykke av et overnattingssted.
Nå blir den et smykke av et overnattingssted.
Whale2sea-sjefen er på plass

Bård-Helge Andreassen (56) er hjemme igjen. Han er sjefen for Whale2sea, nok en reiselivssatsing fra AH Holding, som står bak Arresten og det nye Andenes Suitehotell. Bård har lang erfaring fra reiselivsbransjen. Etter nesten 40 skal han bruke den her.

Fortell hva Wahle2Sea blir? 
– Et reise-operatørselskap som skal tilrettelegge for opplevelser i Andøy. Vi skal sette sammen reiseprogram, markedsføre og selge heftige Andøyopplevelser med fokus på formidling av kunnskap om natur, kultur og de historiske forutsetninger som ligger i Andøysamfunnet. Det beste med å være hjemme igjen? – Etter et par uker i ny jobb, er det en nysgjerrig følelse av å komme tilbake, hjem på en måte. Samtidig har jo utviklingen gått videre og særlig innen reiselivet. Bransjen er blitt en viktig bidragsyter for verdiskapningen i Andøy, og preges av aktører med gode initiativ og kunnskap om faget. Spesielt er jeg imponert over mindre butikker, kaffeer, og virksomheter som har funnet sin egenart og skaper en så viktig del av identiteten til Andøysamfunnet. Det som gjør oss stolt som Andøyværinger. 
Hva har du med deg hjem? 
–  Jeg håper at kunnskap om industrien og et bredt kontaktnett kan utgjøre en forskjell. Men, ikke dette alene, jeg tror respekten og forståelsen for Andøysamfunnet og de verdier som finnes her er like viktig når dette skal settes sammen i nye samarbeid og opplevelser for reisende. 
10 ting en turist må gjøre i Andøy? 
– Jeg velger å svare ut fra hva jeg har opplevd i det siste, og hva jeg har på programmet de neste dagene: 
• Hval, selvsagt 
• Marmelkroken og Lisbeth skal jeg møte i dag. Det gleder jeg meg veldig til! 
• Møtte Ranni på Hotell Marena i går, veldig kjekt å bli kjent. 
• Kulinarisk opplevelse på Arresten. 
• Fototur med fugl i objektivet. • Skal kjøpe meg sykkel en av dagene.
De neste plassene er ledige, og jeg bare venter på muligheten til å fylle opp listen. Kanskje stopper den ikke på TOP 10? Skulle det dumpe inn en invitasjon om et møte, besøk eller en tur, så er jeg veldig klar for det… Å kjenne produktet, folket, kulturen og naturen tenker jeg kan være avgjørende for å lykkes med vår satsning.
Hva kan reiselivet her gjøre bedre? 
– Det er mange gode konkurrenter der ute i form av attraktive reisemål og opplevelser, men jeg tenker at vi sammen gjennom systematisk smart arbeid over tid kan bli bedre på å skape mer aktivitet utenfor høysesong.

Fra det var ferdigbygget i 1937 til 1972 var dette skolen med stor S på Andenes. Nå blir den et smykke av et overnattingssted. A. H. Event AS kjøpte bygget i 2018, og i løpet av sensommeren framstår det imponerende suite-hotellet. Her, hvor elever vandret i gangene og drømte om sommerferie, kan man nå faktisk tilbringe den i store lyse rom med moderne innredning. 15 leiligheter Andenes Suitehotell huser hele 15 suite-leiligheter. Med beliggenhet midt i Andenes sentrum, er det gangavstand til koselige 
restauranter og barer, spennende butikker og gallerier. Det er bare en fem minutters tur ned til sjøen, hvor du kan følge veien opp til Andenes fyrtårn. Aktive barn kan kose seg på lekeplassen rett ved hotellet. Hotellet passer for alle; store og små, korte og lange opphold. Andøya har mye å by på, og Andenes Suitehotell er perfekt plassert for å komme seg rundt til det meste. Gleder seg til åpning. Både Rune Rydningen i A.H. Event og Bård-Helge Andreassen i Whale2sea gleder seg til de kan ønske gjester velkommen til lyse og romslige suiter i ny-hotellet. Forsinket. Corona-restriksjoner førte til at den planlagte åpningen er flyttet til sensommeren. – Vi har allerede henvendelser fra mange som gleder seg til «skole-overnatting» på Andenes, ler Rune rydningen. 
Alle foto: Simen Bergvik.
Back to Top