Du som velger Andøy som feriedestinasjon har valgt rett. Spesielt denne sommeren.
På en normal sommer strømmer 25 000 utenlandske turister fra hele verden hit. Det er først og fremst hvalene i havet utenfor Andenes og Bleik som lokker dem. Mange vil også komme tett på fuglelivet rundt Bleiksøya fra skøyta LAURA som Puffin Safari driver. Andre igjen lokkes av turer i Andøys natur. For eksempel Måtinden og Høyvika som Apple gjorde kjent da de valgte Stian Klo sitt bilde til et av bakgrunnsbildene på sine datamaskiner.
I år kommer det ikke utenlandske turister til Andøy. Det er vi lei oss for, men det betyr at våre norske gjester har attraksjonene helt for seg selv. Du rykker rett og slett fram i køen.
Blant mange nordmenn er Andøy kjent som hvalsafari-kommunen og rakett-kommunen. Andøya Space Center presenterer i år en helt ny og utvidet utgave av Spaceship Aurora. Her kan du legge ut på en virtuell reise til Mars eller besøke Andøys første «Escape Room».
For deg som vil bo i et splitter nytt overnattingsanlegg kan du velge mellom nyåpnede Risøyhamn Sjøhus eller Andenes Suitehotell som åpner på sensommeren.
Andøy er mer enn Andenes og Bleik. Du kan for eksempel kose deg på kafeer rundt om i hele kommunen: På Nordmela, på Bø, i Risøyhamn og på Dverberg. Vesterålen turlag gir deg turforslag rundt om i hele kommunen vår. Du finner gode turtips både på turlagets hjemmeside og i boka «På tur i Vesterålen og Lødingen».
Mye i Sommer-Andøy er gratis. En tur langs Bleikstranda i midnattssol koster ingenting. Vadefuglene i Valan, lengst sør på Sellevoll tar ikke betalt for å vise seg fram. Jeg håper likevel du vil spandere på deg minst én av de betalte opplevelsene i Andøy når du besøker oss. Det er ekstra viktig i år.
Husk å ta vare på naturen vår som vi er så stolte av. La bare fotspor bli igjen og ta med bare gode minner hjem.
Velkommen til Sommer-Andøy
Knut Nordmo
Ordfører i Andøy kommune
Back to Top