Andværingen Inga Johanne Fyhn Nilsen (23) kommer hjem til Andøy med en forestilling som er 

litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond 
Hun er ei modig, ung dame Inga Johanne Fyhn Nilsen. 
Ikke bare har hun framført en sterk og personlig forestilling som rørte publikum til tårer, da den ble vist i Oslo. Nå tar hun den hjem og viser den for alle hun kjenner. Denne våren fullførte Inga sin bachelor i skuespill. Det er bachelorforestillingen hun kommer hjem med. – Jeg håper dere vil komme å se, sier Inga.
Forestillingen spilles på Dverberg 17. og 18. juli, og settes opp i samarbeid med teaterklubben i bygda. Både Inga og Kine Helene Kvalvik Eliassen – som hun deler scenen med i «Du kan ikke fange røyk» fant sin vei inn i teateret på Dverberg.
– For meg betyr tittelen «du kan ikke fange røyk» noe man ikke helt får tak i. Det kan være en følelse, en opplevelse, deg selv, noen andre. Alt det som bare glipper mellom fing-rene dine og forsvinner i luften, men som likevel setter et usynlig spor i deg, sier Inga.
Humoristisk, psykologisk thriller
– Hvis jeg skulle gitt denne forestillingen en filmsjanger ville jeg landet på «en humoristisk, psykologisk thriller». Litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond. Jeg har gått ut fra setningen «man er som oftest hardest med seg selv», forklarer Inga.
Ved hjelp av musikk, lys, bevegelse og sceniske bilder har hun forsøkt å skape en egen verden på scenen.
–Jeg håper publikum kjenner seg igjen på en måte. Både jeg og Kine har vært aktive i teatermiljøet her på Andøy, og vi synes det er stas å spille forestillingen på scenen der vi debuterte. Kine er nettopp ferdig med sitt andre år i samme Bachelorløp, og hun har vært med på å gjøre denne forestillingen ekstra spesiell for meg. Forestillingen er derfor også litt Kine sin forestilling – det er vår forestilling. Vi har skapt dette sammen, sier 23-åringen fra Strandland.
Forestillingen varer i en halvtime.
– Vi tar vare på deg som publikummer og følger smittevernreglene. Derfor setter vi opp flere forestillinger slik at alle som vil får den med seg.
Anbefalt aldersgrense er 13 år.
Klikk på knappen under. Her kan du kjøpe billetter og lese mer om «Du kan ikke fange røyk».
Back to Top